Důvody proč si pořídit odšťavňovač

Posted in Nezařazené


Všeobecně je známo o prospěšnosti a zejména důležitosti ohledně konzumace ovoce a zeleniny. Je prokázán přínos potřebných vitamínů, složek i vlákniny prostřednictvím přijímáním právě ovoce i zeleniny v podobě fresh nápoje. Letní měsíce jsou bohaté na úrodu a tím i dodání tělu potřebného přísunu vitamínů přirozenou cestou, bez chemie! Jestliže zařadíte do jídelníčku čerstvou šťávu, Vaše tělo na tuto změnu bude reagovat velmi pozitivně.
kuličky vína

Prokazatelné argumenty hovořící ve prospěch odšťavňovače:
 
1.       Při odšťavňování dochází k oddělení nerozpustné vlákniny od šťávy, která způsobuje redukci vstřebávání vitamínů do těla, z čehož vyplývá, že lidské tělo si ze šťávy bere několikanásobně vyšší množství vitamínů než v případě konzumace ovoce či zeleniny.
 
2.       Pravidelným pitím čerstvé domácí šťávy je zajištěn maximální přísun veškerých prospěšných látek, vitamínů, minerálních látek, enzymů i rozpustné vlákniny do těla, jedná se o nenahraditelný výživný koktejl.
 
3.       Lepší vstřebatelnost – je prokázáno, že jestliže dochází v rámci konzumace v podobě čerstvé šťávy, dochází během pár minut k dokonalému strávení, tudíž ihned dodání potřebné energie a efektu.
 
4.       Snadná příprava a dostupnost – šťávu máte během pár minut, můžete tak ji mít kdykoli po ruce, po celý den, reálné je nosit i s sebou ve vhodné nádobě, důležitým faktem je, že jednak čerstvá šťáva z odšťavňovače je levnější variantou než koupená v obchodě a především v rámci domácí přípravy máte absolutní jistotu, že je to vše na přírodní bázi, bez přidání chemie či různých neadekvátních přísad, benefitem je, že doma si můžete zvolit sami libovolnou kombinaci šťávy – ze zvoleného ovoce a zeleniny.
 
Typy odšťavňovačů:
1.       Odstředivé – rychlé zpracování  z tvrdších plodů ovoce, avšak šťáva podléhá okysličování a tudíž je třeba rychlejší konzumace, obtížnější údržba a mytí výrobku, v rámci kvality – tento typ není schopen odstředit všechny suroviny.
2.       Šnekové – zpracují značné množství ovoce a zeleniny, snadná údržba, rychlost nižší, ale s pozitivním efektem.
3.       Mechanické – jsou ideální spíše jen pro občasnější využití, menší výkonnost, více námahy, získání kvalitní šťávy avšak v menším poskytnutém množství.
4.       Dvouhřídelové – jsou vhodné zejména v případě zeleniny, z ovoce bez problému zvládnou například jablka i hroznové víno, některé suroviny však nejsou schopny zpracovat, vyžadují obtížnější a časově náročnější údržbu, při zpracování je třeba vyvinutí větší lidské síly v podobě tlačení na pěchovací zátku.
 elektrický odšťavňovač
Dle čeho vybírat a volit vhodnost odšťavňovače?
Především je důležité vědět, co chcete či hodláte zejména odšťavňovat, jak často bude výrobek využíván, Vaše představa očekávaného množství šťávy z výrobku. Nejlepší je inspirovat se u známých či se poradit s kvalifikovanou osobou ve specializovaném obchodě.